Kontrollorët e trafikut ajror


AAC-ja garanton për kompetencën dhe kualifikimet e kontrollorëve të trafikut ajror (KTA), siç kërkohet nga Rregullorja nr. 5/2012 e AAC-së që transpozon Rregulloren nr. 805/2011 të Komisionit Evropian mbi Licencimin e KTA-ve. Çdo person që dëshiron të ofrojë shërbime të KTA-së, duhet të ketë licencë të kontrollorit, e cila përfshin vlerësim të gradimit korrespondues me detyrën. Licencat e KTA-ve lëshohen nga AAC-ja duke u bazuar në përfundimin e kurseve të aprovuara të trajnimeve, ekzaminimeve dhe vlerësimeve të duhura.

Gradimet tregojnë llojin e shërbimit të KTA-së, i cili mund të ofrohet, ndërsa vlerësimi përkatës i gradimit tregon detyrat e specializuara në kuadër të këtyre gradimeve, në raste edhe për pajisjet e përdorura për të ofruar shërbime. Përveç kësaj, mbajtësit i licencës KTA mund t’i jepen vlerësime shtesë, siç mund të jetë ai për instruktor në vendin e punës (OJT) dhe ekzaminer, pasi që të jenë përmbushur kërkesat relevante dhe pasi të jenë përfunduar trajnimet e duhura.

Vlerësimet e njësisë tregojnë që mbajtësi i licencës është kompetent të ofrojë shërbime të kontrollit të trafikut ajror për një sektor të caktuar, grup të sektorëve ose pozitave të punës nën përgjegjësinë e njësisë së shërbimeve të trafikut ajror. Vlerësimet e njësisë përtërihen çdo 12 muaj, pasi që mbajtësi i licencës së njësisë KTA dërgon evidencë tek AAC-ja në lidhje me vlerësimin e kompetencës dhe përmbushjen e kërkesave përkatëse.

AAC-ja u lëshon gjithashtu licenca për “KTA student” individëve të cilët në mënyrë të suksesshme kanë përfunduar kursin fillestar të aprovuar të trajnimit relevant me gradimin dhe vlerësimin e gradimit, për të cilin ka aplikuar. Studenti KTA mund të ofroj shërbime KTA vetëm nën mbikëqyrjen e një instruktori OJT.

 

Suspendimi dhe tërheqja e licencës KTA

AAC-ja mund të suspendojë një licencë KTA, gradim ose vlerësim nëse kompetenca e kontrollorit të trafikut ajror është “në dyshim” ose në raste të shkeljeve.

AAC-ja mund të tërheqë licencën KTA në rast të pakujdesisë ose abuzimit.

 

 

 

 

Rregulloret


05-2015 qe percakton kerkesat teknike dhe procedurat administrative ne lidhje me personelin e ekuipazhit ajror te aviacionit

Publikimet Teknike


Formularët


Tarifat


Raportet


Kontaktet


سایت شرط بندی بازی انفجار با ضرایب بالا بهترین سایت پیش بینی فوتبال آموزش شرط بندی فوتبال سایت شرط بندی حضرات ریچ بت گاد بت سایت نیلی افشار سایت هات بت دنیا جهانبخت در شهروند بت آدرس سایت لایو بت در شهروند بت آدرس سایت تاینی بت در شهروند بت آدرس سایت یلماست بت در شهروند بت سایت ای بی تی 90 در شهروند بت پابلو بت در شهروند بت سایت هیس بت مهراد جمح ولف بت میلاد حاتمی در شهروند بت بازی انفجار چیست در شهروند بت آموزش بازی انفجار آدرس سایت شرط بندی حضرات بت پویان مختاری سایت شرط بندی هات بت دنیا جهانبخت سایت بازی انفجار تاینی بت هیس بت سایت شرط بندی سایت شرط بندی یلماس بت ندا یاسی سایت شرط بندی سیب بت سایت جت بت سایت abt90 ساشا سبحانی سایت شرط بندی لایو بت آموزش بازی انفجار آموزش هک بازی انفجار الگوریتم بازی انفجار بهترین سایت بازی انفجار آنلاین دانلود اپلیکیشن بازی انفجار شرط بندی ترفندهای برد بازی انفجار روبات تشخیص ضریب بازی انفجار آموزش برنده شدن در بازی انفجار آدرس سایت بت هیس بت سایت مهراد جم جت بت سایت میلاد حاتمی آدرس سایت تاینی بت آدرس سایت لایو بت داوود هزینه آدرس سایت حضرات پویان مختاری آموزش حرفه ای بازی انفجار آموزش بازی حکم در پرشین بت آموزش پیش بینی فوتبال در پرشین بت بهترین سایت های شرط بندی ایرانی آموزش بازی انفجار تاینی هلپ آموزش بازی انفجار سایت هیوا نیوز اخبار سلبریتی ها تاینی نیوز google bahis online bahis siteleri casino FaceBook twitter آدرس جدید سایت بت فوروارد فارسی آدرس جدید سایت سیب بت بیوگرافی دنیا جهانبخت آموزش بازی انفجار آنلاین برای بردن سایت شرط بندی حضرات پویان مختاری سایت ای بی تی 90 ساشا سبحانی سایت پیش بینی فوتبال پرشین بت آموزش قوانین بازی پوکر آنلاین شرطی خیانت پویان مختاری به نیلی افشار سایت لایو بت داوود هزینه سایت پابلو بت علیشمس سایت تاک تیک بت سایت شرط بندی حضرات بت اپلیکیشن بت فوروارد دنیا جهانبخت کیست سایت شرط بندی هات بت دنیا جهانبخت سایت گاد بت نیلی افشار سایت شرط بندی فوتبال معتبر سایت شرط بندی فوتبال معتبر Pablobet