Dispeçerët e fluturimit / Zyrtarët e operimeve të fluturimit (FDO/FOO)


Dispeçerët e fluturimit/Zyrtarët e operimeve të fluturimit duhet të posedojnë licencë të lëshuar nga AAC-ja në përputhje dispozitat e Rregullores nr. 4/2014 mbi Licencimin e personelit (Aneksi 1 i Konventës për Aviacionin Civil Ndërkombëtar të ICAO-së). Aplikuesi për licencë të Dispeçerit të Fluturimit/Zyrtarit të Operimeve të Fluturimit duhet të jetë së paku i moshës 21 vjeçare. Aplikuesi poashtu duhet të dëshmojë një nivel të duhur të njohurive në përputhje me privilegjet e dhëna sipas licencës, të paktën për lëndët si në vijim:

E drejta e aviacionit, njohuri të përgjithshme të mjeteve ajrore, kalkulimin e performancës së fluturimit, procedurat e planifikimit dhe ngarkimit, performancës së njeriut, meteorologjisë, navigimit, procedurave operative, parimeve të fluturimit dhe radio-komunikimi.

Aplikuesi për licencë të FDO/FOO duhet të përmbushë përvojën si me poshtë:

  • Në përgjithësi dy vite në shërbim në cilindo prej kombinimeve të përshkruara më poshtë, me kusht që në çdo kombinim të përvojës, periudha e shërbimit duhet të jetë së paku një vit si:
    • anëtar i ekuipazhit të fluturimit në transportin ajror; ose
    • meteorolog në një organizatë të dispeçerisë së mjeteve ajrore në transportin ajror; ose
    • kontrollor i trafikut ajror; ose mbikëqyrës teknik i zyrtarëve të operimeve të fluturimit apo sistemeve të operimeve të fluturimit në transportit ajror;

ose

  • të paktën një vit si ndihmës i dispeçerisë në transportit ajror;

ose

  • një kurs trajnimi të aprovuar dhe të përfunduar me sukses.

Rregulloret


04-2014 Zbatimi i Aneksit 1 - Licencimi i Personelit

Publikimet Teknike


Formularët


Tarifat


Raportet


Kontaktet


سایت شرط بندی بازی انفجار با ضرایب بالا بهترین سایت پیش بینی فوتبال آموزش شرط بندی فوتبال سایت شرط بندی حضرات ریچ بت گاد بت سایت نیلی افشار سایت هات بت دنیا جهانبخت در شهروند بت آدرس سایت لایو بت در شهروند بت آدرس سایت تاینی بت در شهروند بت آدرس سایت یلماست بت در شهروند بت سایت ای بی تی 90 در شهروند بت پابلو بت در شهروند بت سایت هیس بت مهراد جمح ولف بت میلاد حاتمی در شهروند بت بازی انفجار چیست در شهروند بت آموزش بازی انفجار آدرس سایت شرط بندی حضرات بت پویان مختاری سایت شرط بندی هات بت دنیا جهانبخت سایت بازی انفجار تاینی بت هیس بت سایت شرط بندی سایت شرط بندی یلماس بت ندا یاسی سایت شرط بندی سیب بت سایت جت بت سایت abt90 ساشا سبحانی سایت شرط بندی لایو بت آموزش بازی انفجار آموزش هک بازی انفجار الگوریتم بازی انفجار بهترین سایت بازی انفجار آنلاین دانلود اپلیکیشن بازی انفجار شرط بندی ترفندهای برد بازی انفجار روبات تشخیص ضریب بازی انفجار آموزش برنده شدن در بازی انفجار آدرس سایت بت هیس بت سایت مهراد جم جت بت سایت میلاد حاتمی آدرس سایت تاینی بت آدرس سایت لایو بت داوود هزینه آدرس سایت حضرات پویان مختاری آموزش حرفه ای بازی انفجار آموزش بازی حکم در پرشین بت آموزش پیش بینی فوتبال در پرشین بت بهترین سایت های شرط بندی ایرانی آموزش بازی انفجار تاینی هلپ آموزش بازی انفجار سایت هیوا نیوز اخبار سلبریتی ها تاینی نیوز google bahis online bahis siteleri casino FaceBook twitter آدرس جدید سایت بت فوروارد فارسی آدرس جدید سایت سیب بت بیوگرافی دنیا جهانبخت آموزش بازی انفجار آنلاین برای بردن سایت شرط بندی حضرات پویان مختاری سایت ای بی تی 90 ساشا سبحانی سایت پیش بینی فوتبال پرشین بت آموزش قوانین بازی پوکر آنلاین شرطی خیانت پویان مختاری به نیلی افشار سایت لایو بت داوود هزینه سایت پابلو بت علیشمس سایت تاک تیک بت سایت شرط بندی حضرات بت اپلیکیشن بت فوروارد دنیا جهانبخت کیست سایت شرط بندی هات بت دنیا جهانبخت سایت گاد بت نیلی افشار سایت شرط بندی فوتبال معتبر سایت شرط بندی فوتبال معتبر Pablobet