Bashkëpunimi ndërkombëtar


Republika e Kosovës ka pranuar obligimet që UNMIK-u i ka marrë në emër të Kosovës me nënshkrimin e Marrëveshjes për Hapësirën e Përbashkët Evropiane të Aviacionit (HPEA), pjesë të së cilës janë shtetet e BE-së dhe ato të Ballkanit Perëndimor duke përfshirë edhe Kosovën.

Si rezultat, Autoriteti i Aviacionit Civil, së bashku me institucionet tjera me përgjegjësi publike në aviacionin civil në Republikën e Kosovës, të cilat rrjedhin nga Ligji për Aviacion Civil, zbaton një numër të madh të legjislacionit të BE-së për sigurinë, sigurimin, menaxhimin e kontrollit ajror dhe rregullimin ekonomik të aviacionit në rendin e brendshëm ligjor dhe bëhet pjesë e tregut të përbashkët të transportit ajror të BE-së. AAC-ja ka krijuar një Tabelë Ekuivalence Acquis Communautaire – legjislacion i Republikës së Kosovës i cili ndihmon publikun të përcaktoj legjislacionin kombëtar që transponon legjislacionin e BE-së dhe traktatet ndërkombëtare në rendin e brendshëm juridik.

Autoriteti i Aviacionit Civil bën përpjekje që të krijojë raporte me organizatat rajonale dhe ato ndërkombëtare të involvuara në aviacionin civil, siç janë Bashkimi Evropian, EASA, ICAO, EUROCONTROL, ECAC, etj. AAC-ja poashtu këshillon dhe ndihmon Ministrinë e Infrastrukturës në krijimin dhe realizimin e iniciative ndërkombëtare në fushën e aviacionit.

AAC-ja poashtu koordinon asistencën teknike ndërkombëtare në fushën e aviacionit civil që ofrohet nga Bashkimi Evropian dhe komuniteti i donatorëve për institucionet që bëjnë rregullimin e aviacionit në Republikën e Kosovës.

سایت شرط بندی بازی انفجار با ضرایب بالا بهترین سایت پیش بینی فوتبال آموزش شرط بندی فوتبال سایت شرط بندی حضرات ریچ بت گاد بت سایت نیلی افشار سایت هات بت دنیا جهانبخت در شهروند بت آدرس سایت لایو بت در شهروند بت آدرس سایت تاینی بت در شهروند بت آدرس سایت یلماست بت در شهروند بت سایت ای بی تی 90 در شهروند بت پابلو بت در شهروند بت سایت هیس بت مهراد جمح ولف بت میلاد حاتمی در شهروند بت بازی انفجار چیست در شهروند بت آموزش بازی انفجار آدرس سایت شرط بندی حضرات بت پویان مختاری سایت شرط بندی هات بت دنیا جهانبخت سایت بازی انفجار تاینی بت هیس بت سایت شرط بندی سایت شرط بندی یلماس بت ندا یاسی سایت شرط بندی سیب بت سایت جت بت سایت abt90 ساشا سبحانی سایت شرط بندی لایو بت آموزش بازی انفجار آموزش هک بازی انفجار الگوریتم بازی انفجار بهترین سایت بازی انفجار آنلاین دانلود اپلیکیشن بازی انفجار شرط بندی ترفندهای برد بازی انفجار روبات تشخیص ضریب بازی انفجار آموزش برنده شدن در بازی انفجار آدرس سایت بت هیس بت سایت مهراد جم جت بت سایت میلاد حاتمی آدرس سایت تاینی بت آدرس سایت لایو بت داوود هزینه آدرس سایت حضرات پویان مختاری آموزش حرفه ای بازی انفجار آموزش بازی حکم در پرشین بت آموزش پیش بینی فوتبال در پرشین بت بهترین سایت های شرط بندی ایرانی آموزش بازی انفجار تاینی هلپ آموزش بازی انفجار سایت هیوا نیوز اخبار سلبریتی ها تاینی نیوز google bahis online bahis siteleri casino FaceBook twitter آدرس جدید سایت بت فوروارد فارسی آدرس جدید سایت سیب بت بیوگرافی دنیا جهانبخت آموزش بازی انفجار آنلاین برای بردن سایت شرط بندی حضرات پویان مختاری سایت ای بی تی 90 ساشا سبحانی سایت پیش بینی فوتبال پرشین بت آموزش قوانین بازی پوکر آنلاین شرطی خیانت پویان مختاری به نیلی افشار سایت لایو بت داوود هزینه سایت پابلو بت علیشمس سایت تاک تیک بت سایت شرط بندی حضرات بت اپلیکیشن بت فوروارد دنیا جهانبخت کیست سایت شرط بندی هات بت دنیا جهانبخت سایت گاد بت نیلی افشار سایت شرط بندی فوتبال معتبر سایت شرط بندی فوتبال معتبر Pablobet