Qielli i Vetëm Evropian (QVE)


Projekti Qielli i Vetëm Evropian ka për qëllim të harmonizojë operimet dhe sistemet e kontrollit të trafikut ajror në tërë Evropën për të përmirësuar efikasitetin dhe reduktuar vonesat që ndërlidhen me kontrollin e trafikut ajror.

Ky projekt ka ardhur si përgjigje ndaj rritjes dramatike të udhëtimit përmes ajrit, dëshmuar në dy dekadat e fundit. Nga ky përfundim,  Komisioni Evropian miratoi dy paketat e Qiellit të Vetëm Evropian për të krijuar një kornizë ligjore për aviacionin evropian.

Me paketën e dytë të qiellit të Vetëm Evropian (SES II) u bë një hap përpara drejt vënies së caqeve në fushat kyçe të sigurisë, kapacitetit të rrjetit, efikasitetit dhe ndikimit mjedisor.

Nga ana teknologjike, SES-i është përkrahur nga Programi për Hulumtim në MTA i Qiellit të Vetëm Evropian (Single European Sky ATM Research – SESAR), i cili do të ofrojë teknologjinë dhe procedurat e avancuara me idenë që të modernizojë dhe optimalizojë rrjetin e ardhshëm Evropian të MTA-së.

Më shumë informata për Qiellin e Vetëm Evropian dhe SESAR mund të gjeni në:

 

http://www.eurocontrol.int/dossiers/single-european-sky

http://ec.europa.eu/transport/modes/air/single_european_sky/ses_2_en.htm

http://www.sesarju.eu/

 

Ndërveprueshmëria

Rregullorja nr. 11/2009 për ndërveprueshmëri (KE nr. 552/2004) përcakton kërkesat të cilat ofrojnë një grup të veçantë të standardeve për kontroll të komponentëve dhe sistemeve të trafikut ajror nëpër Evropë, duke siguruar që sistemet e një vendi të jenë plotësisht në përputhje me ato të një vendi tjetër.

Ndërveprueshmëria është e aplikueshme për sistemet dhe komponentët e mëposhtme, të cilat janë pjesë e Rrjetit Evropian të Menaxhimit të Trafikut Ajror (REMTA):

  1. Sistemet dhe procedurat për menaxhim të hapësirës ajrore.
  2. Sistemet dhe procedurat për rrjedhën e trafikut ajror.
  3. Sistemet dhe procedurat për shërbimet e trafikut ajror, pjesërisht në sistemet e përpunimit të të dhënave të fluturimit, sistemet e përpunimit të të dhënave të vëzhgimit dhe sistemet e ndërmjetësimit njeri-makinë.
  4. Sistemet dhe procedurat e komunikimit për komunikimet tokë-tokë, ajër-tokë dhe ajër-ajër.
  5. Sistemet dhe procedurat e navigimit.
  6. Sistemet dhe procedurat e vëzhgimit.
  7. Sistemet dhe procedurat për shërbime të informative aeronautike.
  8. Sistemet dhe procedurat për përdorimin e informative meteorologjike.

AMK-ja është përgjegjëse për mbikëqyrjen e përputhshmërisë të Ofruesit të Shërbimeve me rregulloren e ndërveprueshmërisë kur ndryshimet përfshihen në sistemet e SHNA-së dhe në sistemet ekzistuese.

Ofruesi i Shërbimeve duhet të ofrojë një listë të sistemeve aktuale të MTA-së duke definuar çka konsiderohet Sistem dhe çka konsiderohet Komponentë, me theks në ndërveprueshmëri.

Faqet në vazhdim ju ofrojnë udhëzime Ofruesve të Shërbimeve të Navigacionit Ajror:

http://www.eurocontrol.int/articles/conformity-assessment-guidelines

http://www.eurocontrol.int/articles/list-example-constituents-and-standards-cns-domain

 

Mostra:

Deklaratë e KE-së e Konformitetit  (dok)

Deklaratë e KE-së e Përshtatshmërisë për përdorim (dok)

Deklaratë e KE-së e Verifikimit (dok)

 

Rregulloret


08-2017 Rregullat e përbashkëta për menaxhimin e fluksit të trafikut ajror

Publikimet Teknike


Formularët


Tarifat


Raportet


Kontaktet


سایت شرط بندی بازی انفجار با ضرایب بالا بهترین سایت پیش بینی فوتبال آموزش شرط بندی فوتبال سایت شرط بندی حضرات ریچ بت گاد بت سایت نیلی افشار سایت هات بت دنیا جهانبخت در شهروند بت آدرس سایت لایو بت در شهروند بت آدرس سایت تاینی بت در شهروند بت آدرس سایت یلماست بت در شهروند بت سایت ای بی تی 90 در شهروند بت پابلو بت در شهروند بت سایت هیس بت مهراد جمح ولف بت میلاد حاتمی در شهروند بت بازی انفجار چیست در شهروند بت آموزش بازی انفجار آدرس سایت شرط بندی حضرات بت پویان مختاری سایت شرط بندی هات بت دنیا جهانبخت سایت بازی انفجار تاینی بت هیس بت سایت شرط بندی سایت شرط بندی یلماس بت ندا یاسی سایت شرط بندی سیب بت سایت جت بت سایت abt90 ساشا سبحانی سایت شرط بندی لایو بت آموزش بازی انفجار آموزش هک بازی انفجار الگوریتم بازی انفجار بهترین سایت بازی انفجار آنلاین دانلود اپلیکیشن بازی انفجار شرط بندی ترفندهای برد بازی انفجار روبات تشخیص ضریب بازی انفجار آموزش برنده شدن در بازی انفجار آدرس سایت بت هیس بت سایت مهراد جم جت بت سایت میلاد حاتمی آدرس سایت تاینی بت آدرس سایت لایو بت داوود هزینه آدرس سایت حضرات پویان مختاری آموزش حرفه ای بازی انفجار آموزش بازی حکم در پرشین بت آموزش پیش بینی فوتبال در پرشین بت بهترین سایت های شرط بندی ایرانی آموزش بازی انفجار تاینی هلپ آموزش بازی انفجار سایت هیوا نیوز اخبار سلبریتی ها تاینی نیوز google bahis online bahis siteleri casino FaceBook twitter آدرس جدید سایت بت فوروارد فارسی آدرس جدید سایت سیب بت بیوگرافی دنیا جهانبخت آموزش بازی انفجار آنلاین برای بردن سایت شرط بندی حضرات پویان مختاری سایت ای بی تی 90 ساشا سبحانی سایت پیش بینی فوتبال پرشین بت آموزش قوانین بازی پوکر آنلاین شرطی خیانت پویان مختاری به نیلی افشار سایت لایو بت داوود هزینه سایت پابلو بت علیشمس سایت تاک تیک بت سایت شرط بندی حضرات بت اپلیکیشن بت فوروارد دنیا جهانبخت کیست سایت شرط بندی هات بت دنیا جهانبخت سایت گاد بت نیلی افشار سایت شرط بندی فوتبال معتبر سایت شرط بندی فوتبال معتبر Pablobet