Lajme Vendimi për shërbimet në tokë


20/01/2021

Direktiva nr. 96/67/EC mbi qasjen në tregun e shërbimeve në tokë ka liberalizuar tregun e shërbimeve në tokë. Në Republikën e Kosovës, kjo Direktivë është transpozuar në rendin tonë ligjor përmes Rregullores së AAC-së nr. 4/2011 të ndryshuar dhe plotësuar me Rregulloren nr. 5/2019.

Aplikimi i kësaj rregullore dhe liberalizimi i tregut sjellë çmime më të favorshme për kompanitë ajrore dhe ndikon qe Aeroporti të kenë përparësi konkuruese.

Sot drejtori i AAC ka publikuar vendimin, ku organi menaxhues i Aeroportit obligohet te zbatoj dispozita të kësaj rregullore në mënyrë që të mundësoj liberalizimin e tregut të shërbimeve në tokë. Ndër tjerash kërkohet nga Aeroporti që:

1. të publikojë listën e infrastrukturës së centralizuar të aprovuar nga AAC-ja, me çmimet dhe kushtet për përdorimin e saj.
2. të mos aplikoj tarifa ndaj ofruesit të shërbimeve në tokë të cilat nuk janë të përcaktuar sipas marrëveshjes së PPP dhe në të njëjtën kohë nuk janë te aprovuara nga AAC.
3. nëse vendosë të aplikoj tarifë ndaj ofruesve të shërbimeve në tokë, në përputhje me kërkesat e specifikuara në Rregullore, të aplikoj pranë AAC-së për aprovim të tarifës së tillë.
4. të trajtoj në mënyrë të barabartë të gjithë operatorët për ofrimin e shërbimeve në tokë, përderisa ky organ nuk ka aplikuar për kufizim të shërbyesve në tokë. LKIA duhet të menaxhoj me infrastrukturë të centralizuar në mënyrë transparente, objektive dhe jo diskriminuese dhe, në veçanti të mos pengoj qasjen e furnizueseve të shërbimeve në tokë.

Vendimi i plotë është i publikuar në gazetën zyrtare së bashku me arsyetimin e vendimit​.

سایت شرط بندی بازی انفجار با ضرایب بالا بهترین سایت پیش بینی فوتبال آموزش شرط بندی فوتبال سایت شرط بندی حضرات ریچ بت گاد بت سایت نیلی افشار سایت هات بت دنیا جهانبخت در شهروند بت آدرس سایت لایو بت در شهروند بت آدرس سایت تاینی بت در شهروند بت آدرس سایت یلماست بت در شهروند بت سایت ای بی تی 90 در شهروند بت پابلو بت در شهروند بت سایت هیس بت مهراد جمح ولف بت میلاد حاتمی در شهروند بت بازی انفجار چیست در شهروند بت آموزش بازی انفجار آدرس سایت شرط بندی حضرات بت پویان مختاری سایت شرط بندی هات بت دنیا جهانبخت سایت بازی انفجار تاینی بت هیس بت سایت شرط بندی سایت شرط بندی یلماس بت ندا یاسی سایت شرط بندی سیب بت سایت جت بت سایت abt90 ساشا سبحانی سایت شرط بندی لایو بت آموزش بازی انفجار آموزش هک بازی انفجار الگوریتم بازی انفجار بهترین سایت بازی انفجار آنلاین دانلود اپلیکیشن بازی انفجار شرط بندی ترفندهای برد بازی انفجار روبات تشخیص ضریب بازی انفجار آموزش برنده شدن در بازی انفجار آدرس سایت بت هیس بت سایت مهراد جم جت بت سایت میلاد حاتمی آدرس سایت تاینی بت آدرس سایت لایو بت داوود هزینه آدرس سایت حضرات پویان مختاری آموزش حرفه ای بازی انفجار آموزش بازی حکم در پرشین بت آموزش پیش بینی فوتبال در پرشین بت بهترین سایت های شرط بندی ایرانی آموزش بازی انفجار تاینی هلپ آموزش بازی انفجار سایت هیوا نیوز اخبار سلبریتی ها تاینی نیوز google bahis online bahis siteleri casino FaceBook twitter آدرس جدید سایت بت فوروارد فارسی آدرس جدید سایت سیب بت بیوگرافی دنیا جهانبخت آموزش بازی انفجار آنلاین برای بردن سایت شرط بندی حضرات پویان مختاری سایت ای بی تی 90 ساشا سبحانی سایت پیش بینی فوتبال پرشین بت آموزش قوانین بازی پوکر آنلاین شرطی خیانت پویان مختاری به نیلی افشار سایت لایو بت داوود هزینه سایت پابلو بت علیشمس سایت تاک تیک بت سایت شرط بندی حضرات بت اپلیکیشن بت فوروارد دنیا جهانبخت کیست سایت شرط بندی هات بت دنیا جهانبخت سایت گاد بت نیلی افشار سایت شرط بندی فوتبال معتبر سایت شرط بندی فوتبال معتبر Pablobet