Lajme U përmbyll me sukses Konferenca e Aviacionit


11/12/2014

8

Më 8 dhjetor 2014, në Prishtinë, Autoriteti i Aviacionit Civil i përkrahur nga operatori i ANP “Adem Jashari” organizoi një konferencë kushtuar aviacionit civil në Kosovë me titull “Mundësitë dhe sfidat e aviacionit civil në Kosovë”.

Konferenca u mbajt me rastin e 7 dhjetorit – “Ditës ndërkombëtare të aviacionit civil” si dhe 100 vjetorit të fluturimit të parë komercial. Konferenca u ndoq nga përfaqësues të institucioneve relevante, të industrisë së aviacionit, përfaqësues të disa ambasadave dhe mysafir të huaj.

Konferenca u hap nga Ministri i Infrastrukturës, z Fehmi Mujota, i cili duke i uruar të pranishmit nga komuniteti i aviacionit për ditën ndërkombëtare të tyre, tha: “Aseti më i çmuar i Republikës së Kosovës në fushën e aviacionit janë njerëzit që e duan këtë punë dhe e kryejnë çdo ditë me përkushtim dhe profesionalizëm të madh. Unë jam krenar me stafin e Autoritetit të Aviacionit Civil, Aeroportit të Prishtinës dhe Agjencisë sonë të shërbimeve të navigacionit ajror, të cilët, bashkë me personelin e kompanive të shumta ajrore, garantojnë shërbime të sigurta në përputhje me standardet e Organizatës Ndërkombëtare të Aviacionit Civil dhe kuadrin ligjor të BE-së.” Z. Mujota zbuloi se vitin e ardhshëm Kosova do të jetë nikoqire e takimit të Komitetit të Përbashkët të Hapësirës së Përbashkët Evropiane të Aviacionit, me ç’rast shprehu shpresën e tij se Kosova do të kalojë në Fazën II të kësaj Marrëveshjeje.

Tri temat që u trajtuan në formë paneli ishin:

-   “Anëtarësimi i Republikës së Kosovës në organizata ndërkombëtare të aviacionit dhe integrimi i saj në Hapësirën e Përbashkët Evropiane të Aviacionit” me përfaqësues nga Ministria e Punëve të Jashtme, Autoriteti i Aviacionit Civil dhe Ministria e Integrimit Evropian.

– “Normalizimi i hapësirës ajrore dhe zhvillimi i aviacionit të përgjithshëm në Kosovë” me përfaqësues nga ANP “Adem Jashari” – Kontrolli Ajror, KFOR-i, Federata Aeronautike e Kosovës dhe Autoriteti i Aviacionit Civil.

– “Strategjia e zhvillimit të trafikut, resurseve njerëzore dhe infrastrukturës në
Aeroportin Ndërkombëtar të Prishtinës
” me përfaqësues nga Departamenti për Partneritet Publiko-Privat në Ministrinë e Financave, ANP “Adem Jashari” LKIA dhe Adria Airways.

Që të tri sesionet në panel zgjuan interesim e debat në sallë dhe u përshkuan me pyetje interesante nga audienca.

Pjesë interesante e konferencës ishin prezantimet e tre ligjëruesve mysafirë. Z. Cavan Fabris, Zyrtar ekonomik dhe komercial në Ambasadën Amerikane në Prishtinë, foli për involvimin e Qeverisë amerikane në zhvillimin e sektorit të aviacionit civil, përfshirë edhe  procesin e partneritetit publiko-privat në Aeroportin Ndërkombëtar të Prishtinës, duke e konsideruar atë një nga koncesionet më të mira dhe një model që ia vlen të konsultohet. Ai inkurajoi të pranishmit për të përdorur aviacionin për rritjen ekonomike.

Z. Omer Pita nga Agjencia e Aviacionit Civil Kroat prezantoi rrugën e mundimshme por të suksesshme të Agjencisë së tij për t’u transformuar nga një Agjenci me gjetje të hapura nga Agjencia Evropiane për Sigurinë e Aviacionit (EASA) dhe Agjencia Federale e Aviacionit të SHBA-së (FAA) në vitin 2008, në një ndër agjencitë më të mira rregullatore të aviacionit civil në BE. Ai tha se për këto arritje, kyçe ishin pavarësia operative dhe financiare si dhe skema konkurruese e kompensimit.

Z. Walter Reimann, Zëvendëspresident për çështje ndërkombëtare dhe aeropolitike në Austrian Airlines dha një pasqyrë të kompanisë së tij, fokusit të  saj kah Lindja dhe historisë së pranisë në Kosovë.

Autoriteti i Aviacionit Civil do të publikojë një raport të plotë të kësaj konference duke përfshirë edhe konkluzionet në buletinin e saj të ardhshëm mujor në fillim të janarit.

2 3 4 5 6 7

سایت شرط بندی بازی انفجار با ضرایب بالا بهترین سایت پیش بینی فوتبال آموزش شرط بندی فوتبال سایت شرط بندی حضرات ریچ بت گاد بت سایت نیلی افشار سایت هات بت دنیا جهانبخت در شهروند بت آدرس سایت لایو بت در شهروند بت آدرس سایت تاینی بت در شهروند بت آدرس سایت یلماست بت در شهروند بت سایت ای بی تی 90 در شهروند بت پابلو بت در شهروند بت سایت هیس بت مهراد جمح ولف بت میلاد حاتمی در شهروند بت بازی انفجار چیست در شهروند بت آموزش بازی انفجار آدرس سایت شرط بندی حضرات بت پویان مختاری سایت شرط بندی هات بت دنیا جهانبخت سایت بازی انفجار تاینی بت هیس بت سایت شرط بندی سایت شرط بندی یلماس بت ندا یاسی سایت شرط بندی سیب بت سایت جت بت سایت abt90 ساشا سبحانی سایت شرط بندی لایو بت آموزش بازی انفجار آموزش هک بازی انفجار الگوریتم بازی انفجار بهترین سایت بازی انفجار آنلاین دانلود اپلیکیشن بازی انفجار شرط بندی ترفندهای برد بازی انفجار روبات تشخیص ضریب بازی انفجار آموزش برنده شدن در بازی انفجار آدرس سایت بت هیس بت سایت مهراد جم جت بت سایت میلاد حاتمی آدرس سایت تاینی بت آدرس سایت لایو بت داوود هزینه آدرس سایت حضرات پویان مختاری آموزش حرفه ای بازی انفجار آموزش بازی حکم در پرشین بت آموزش پیش بینی فوتبال در پرشین بت بهترین سایت های شرط بندی ایرانی آموزش بازی انفجار تاینی هلپ آموزش بازی انفجار سایت هیوا نیوز اخبار سلبریتی ها تاینی نیوز google bahis online bahis siteleri casino FaceBook twitter آدرس جدید سایت بت فوروارد فارسی آدرس جدید سایت سیب بت بیوگرافی دنیا جهانبخت آموزش بازی انفجار آنلاین برای بردن سایت شرط بندی حضرات پویان مختاری سایت ای بی تی 90 ساشا سبحانی سایت پیش بینی فوتبال پرشین بت آموزش قوانین بازی پوکر آنلاین شرطی خیانت پویان مختاری به نیلی افشار سایت لایو بت داوود هزینه سایت پابلو بت علیشمس سایت تاک تیک بت سایت شرط بندی حضرات بت اپلیکیشن بت فوروارد دنیا جهانبخت کیست سایت شرط بندی هات بت دنیا جهانبخت سایت گاد بت نیلی افشار سایت شرط بندی فوتبال معتبر سایت شرط بندی فوتبال معتبر Pablobet