Lajme Thellohet bashkëpunimi midis AAC-së dhe EASA-s


21/06/2016

Më 20 qershor 2016, Drejtori i Përgjithshëm i AAC-së, Z. Dritan Gjonbalaj, është takuar me Drejtorin Ekzekutiv të Agjencisë Evropiane për Siguri Ajrore (EASA), Z. Patrick Ky. Takimi është zhvilluar në zyrat qendrore të EASA-s në Këln të Gjermanisë. Qëllimi i takimit ishte shqyrtimi i kërkesës disavjeçare të AAC-së për të filluar negocimin e marrëveshjeve teknike të njohura si Aranzhime Pune midis AAC-së së Kosovës dhe EASA-s.

Z. Gjonbalaj e informoi z. Ky për zhvillimet e fushës së sigurisë së aviacionit në Republikën e Kosovës dhe zbatimin e kuadrit ligjor të BE-së në këtë fushë, si detyrim i vendit tonë nga Marrëveshja për Hapësirën e Përbashkët Evropiane të Aviacionit (HPEA). Ai gjithashtu përmendi ngritjen e nivelit të marrëdhënieve midis Kosovës dhe BE-së, me theks të veçantë në hyrjen në fuqi të Marrëveshjes për Stabilizim-Asocim, e cila është marrëveshja e parë gjithëpërfshirëse kontraktuale midis Kosovës dhe BE-së dhe hapi i parë zyrtar i vendit drejt aderimit në BE. Z. Gjonbalaj shtoi se, përderisa kemi qenë të prirë ta kuptojmë hezitimin e EASA-s për të hyrë në marrëdhënie kontraktuale me AACK-në në të kaluarën, besojmë se hyrja në fuqi e MSA-së përbën bazë të fortë ligjore për të gjithë trupat e BE-së që ta zyrtarizojnë bashkëpunimin me institucionet relevante të Kosovës, duke përfshirë edhe nënshkrimin e Aranzhimeve të Punës midis EASA-s dhe AACK-së. Z. Ky falënderoi AACK-në për interesimin për të nënshkruar Aranzhime Pune me EASA-n dhe konfirmoi se tani nuk sheh më asnjë arsye për ta shtyrë më tej këtë çështje. Nënshkrimi i Aranzhimeve të Punës me EASA-n pritet të bëhet vitin e ardhshëm, pas një inspektimi faktmbledhës nga ana e EASA-s në Kosovë, për të cilin po punohet që të realizohet deri në fund të këtij viti.

EASA është agjenci e specializuar e BE-së, me përgjegjësi në fushën e sigurisë së aviacionit civil. Kjo agjenci ka hezituar deri më tani të hyjë në aranzhime kontraktuale me AAC-në për shkaqe politike, jashtë fushëveprimit dhe mundësive të AAC-së apo institucioneve tjera të Republikës së Kosovës. Nënshkrimi i Aranzhimeve të Punës do t’i mundësojë AAC-së qasje në bazën evropiane të të dhënave të sigurisë së aeroplanëve dhe do të krijojë kornizën e nevojshme ligjore për inspektime të performancës së AAC-së nga EASA në të gjitha fushat e sigurisë së aviacionit, të njohura si inspektime standardizuese.

Gjatë procesit për formalizimin e marrëdhënieve me EASA-n, AACK-ja është mbështetur në vazhdimësi nga Minstria e Infrastrukturës, Ministria e Integrimit Evropian, Ministria e Punëve të Jashtme si dhe Komisioni Parlamentar për ZHEITI.

Z. Ky and z. Gjonbalaj në EASA

سایت شرط بندی بازی انفجار با ضرایب بالا بهترین سایت پیش بینی فوتبال آموزش شرط بندی فوتبال سایت شرط بندی حضرات ریچ بت گاد بت سایت نیلی افشار سایت هات بت دنیا جهانبخت در شهروند بت آدرس سایت لایو بت در شهروند بت آدرس سایت تاینی بت در شهروند بت آدرس سایت یلماست بت در شهروند بت سایت ای بی تی 90 در شهروند بت پابلو بت در شهروند بت سایت هیس بت مهراد جمح ولف بت میلاد حاتمی در شهروند بت بازی انفجار چیست در شهروند بت آموزش بازی انفجار آدرس سایت شرط بندی حضرات بت پویان مختاری سایت شرط بندی هات بت دنیا جهانبخت سایت بازی انفجار تاینی بت هیس بت سایت شرط بندی سایت شرط بندی یلماس بت ندا یاسی سایت شرط بندی سیب بت سایت جت بت سایت abt90 ساشا سبحانی سایت شرط بندی لایو بت آموزش بازی انفجار آموزش هک بازی انفجار الگوریتم بازی انفجار بهترین سایت بازی انفجار آنلاین دانلود اپلیکیشن بازی انفجار شرط بندی ترفندهای برد بازی انفجار روبات تشخیص ضریب بازی انفجار آموزش برنده شدن در بازی انفجار آدرس سایت بت هیس بت سایت مهراد جم جت بت سایت میلاد حاتمی آدرس سایت تاینی بت آدرس سایت لایو بت داوود هزینه آدرس سایت حضرات پویان مختاری آموزش حرفه ای بازی انفجار آموزش بازی حکم در پرشین بت آموزش پیش بینی فوتبال در پرشین بت بهترین سایت های شرط بندی ایرانی آموزش بازی انفجار تاینی هلپ آموزش بازی انفجار سایت هیوا نیوز اخبار سلبریتی ها تاینی نیوز google bahis online bahis siteleri casino FaceBook twitter آدرس جدید سایت بت فوروارد فارسی آدرس جدید سایت سیب بت بیوگرافی دنیا جهانبخت آموزش بازی انفجار آنلاین برای بردن سایت شرط بندی حضرات پویان مختاری سایت ای بی تی 90 ساشا سبحانی سایت پیش بینی فوتبال پرشین بت آموزش قوانین بازی پوکر آنلاین شرطی خیانت پویان مختاری به نیلی افشار سایت لایو بت داوود هزینه سایت پابلو بت علیشمس سایت تاک تیک بت سایت شرط بندی حضرات بت اپلیکیشن بت فوروارد دنیا جهانبخت کیست سایت شرط بندی هات بت دنیا جهانبخت سایت گاد بت نیلی افشار سایت شرط بندی فوتبال معتبر سایت شرط بندی فوتبال معتبر Pablobet