Lajme Shërbimet në tokë


29/09/2020

Termi “Shërbimet në tokë” nënkupton një gamë të gjerë shërbimesh të cilat kërkohen prej kompanive ajrore për aeroplanët e tyre përderisa qëndrojnë në platformën e aeroportit në periudhën midis aterrimit dhe nisjes. Këto shërbime janë procesimi i udhëtarëve, i bagazhit, përcjellja e aeroplanit në tokë, ngarkimi/shkarkimi, furnizimi me karburant, mirëmbajtja e aeroplanit etj. Një kompani ajrore mund të zgjedh që vet t’i kryejë këto shërbime (vet-shërbim) ose të kontraktojë një kompani tjetër (furnizuesit e shërbimeve në tokë për palë të treta) e cila mund të jetë qoftë një kompani tjetër ajrore, operatori i aeroportit ose një kompani e specializuar për të dhënë shërbime në tokë në aeroporte.
Deri në vitin 1997, shërbimet në tokë nëpër aeroportet e BE-së janë ofruar në baza monopoli qoftë nga operatori i aeroportit qoftë nga një kompani ajrore dominuese në atë aeroport që rëndom ka qenë kompania ajrore në pronësi të shtetit. Që nga viti 1997, ofrimi i shërbimeve në tokë në BE është rregulluar përmes Direktivës nr. 96/67/EC mbi qasjen në tregun e shërbimeve në tokë e cila ka liberalizuar tregun e shërbimeve në tokë. Në Republikën e Kosovës, kjo Direktivë është transpozuar në rendin tonë ligjor përmes Rregullores së AAC-së nr. 4/2011 të ndryshuar dhe plotësuar me Rregulloren nr. 5/2019. Në bazë të kësaj Rregulloreje, mundësohet liberalizimi i pjesës më të madhe të shërbimeve në tokë në aeroportet që shërbejnë më shumë se 2 milion udhëtarë në vit gjë që rezulton në ofertë më të gjerë për kompanitë ajrore dhe shpenzime operative më të ulëta për ta. Kjo konkurrencë pastaj reflektohet në ngritjen e cilësisë së shërbimeve të ofruara dhe tarifa më të ulëta për udhëtarët. Për disa kategori të veçanta shërbimesh siç është përpunimi i bagazhit, përpunimi i aeroplanit në platformë, furnizimi me karburant dhe përpunimi i mallrave, autoritetet kombëtare mund të vendosin të kufizojnë numrin e furnizuesve. Sidoqoftë, ky numër nuk mund të jetë më i vogël se dy dhe njëri prej furnizuesve duhet të jetë i pavarur nga operatori i aeroportit ose nga kompania ajrore dominuese në atë aeroport.
Hulumtimet e kryera mbi aplikimin e këtyre rregullave në aeroportet e mëdha të BE përgjatë viteve kanë dëshmuar se hapja e tregut ka sjellë çmime më të favorshme për kompanitë ajrore dhe kjo konsiderohet e dobishme vetëm nëse arrihet të sigurohet mbajtja gjatë tërë kohës e nivelit të pranueshëm të sigurisë së operimeve nga ana e të gjithë furnizuesve të shërbimeve në tokë në një aeroport.
سایت شرط بندی بازی انفجار با ضرایب بالا بهترین سایت پیش بینی فوتبال آموزش شرط بندی فوتبال سایت شرط بندی حضرات ریچ بت گاد بت سایت نیلی افشار سایت هات بت دنیا جهانبخت در شهروند بت آدرس سایت لایو بت در شهروند بت آدرس سایت تاینی بت در شهروند بت آدرس سایت یلماست بت در شهروند بت سایت ای بی تی 90 در شهروند بت پابلو بت در شهروند بت سایت هیس بت مهراد جمح ولف بت میلاد حاتمی در شهروند بت بازی انفجار چیست در شهروند بت آموزش بازی انفجار آدرس سایت شرط بندی حضرات بت پویان مختاری سایت شرط بندی هات بت دنیا جهانبخت سایت بازی انفجار تاینی بت هیس بت سایت شرط بندی سایت شرط بندی یلماس بت ندا یاسی سایت شرط بندی سیب بت سایت جت بت سایت abt90 ساشا سبحانی سایت شرط بندی لایو بت آموزش بازی انفجار آموزش هک بازی انفجار الگوریتم بازی انفجار بهترین سایت بازی انفجار آنلاین دانلود اپلیکیشن بازی انفجار شرط بندی ترفندهای برد بازی انفجار روبات تشخیص ضریب بازی انفجار آموزش برنده شدن در بازی انفجار آدرس سایت بت هیس بت سایت مهراد جم جت بت سایت میلاد حاتمی آدرس سایت تاینی بت آدرس سایت لایو بت داوود هزینه آدرس سایت حضرات پویان مختاری آموزش حرفه ای بازی انفجار آموزش بازی حکم در پرشین بت آموزش پیش بینی فوتبال در پرشین بت بهترین سایت های شرط بندی ایرانی آموزش بازی انفجار تاینی هلپ آموزش بازی انفجار سایت هیوا نیوز اخبار سلبریتی ها تاینی نیوز google bahis online bahis siteleri casino FaceBook twitter آدرس جدید سایت بت فوروارد فارسی آدرس جدید سایت سیب بت بیوگرافی دنیا جهانبخت آموزش بازی انفجار آنلاین برای بردن سایت شرط بندی حضرات پویان مختاری سایت ای بی تی 90 ساشا سبحانی سایت پیش بینی فوتبال پرشین بت آموزش قوانین بازی پوکر آنلاین شرطی خیانت پویان مختاری به نیلی افشار سایت لایو بت داوود هزینه سایت پابلو بت علیشمس سایت تاک تیک بت سایت شرط بندی حضرات بت اپلیکیشن بت فوروارد دنیا جهانبخت کیست سایت شرط بندی هات بت دنیا جهانبخت سایت گاد بت نیلی افشار سایت شرط بندی فوتبال معتبر سایت شرط بندی فوتبال معتبر Pablobet