Lajme Reagim ndaj autorialit me titull “Në Kosovë nuk ka mbrojtje të pasagjerëve” të publikuar në të përditshmen “Zëri”  dhe portalin “zeri.info” me 2 tetor 2019


03/10/2019

Për hir të informimit të drejtë të opinionit të gjerë, Autoriteti i Aviacionit Civil i Kosovës informon publikun se në Republikën e Kosovës mbrojtja e pasagjerëve në transportin ajror është e siguruar përmes ligjeve ciivle dhe në vecanti përmes Ligjit nr. 03/L-051 për Aviacionin Civil dhe Rregulloren nr. 2008/05 të Ministrisë së Infrastrukturës dhe Transportit. Me këtë rregullore ofrohet mbrojtje për të gjithë pasagjerët fluturimi i të cilëve anulohet ose vonohet, pavarësisht kërkesave tjera për kompenzim dëmit në të cilat udhëtarët mund të kenë të drejtë, poqëse i drejtohen gjykatës. Përkundër shifrave të mëdha të përmendura në këtë shkrim si “mashtrime” të pasagjerëve, MIT ka trajtuar vetëm një numër të vogël të ankesave të pasagjerëve.

Shtetet mund të sigurojnë fonde të posacme për mbrojtje të pasagjerëve si një masë sigurie për riatdhesimin e shtetasve të vet, sic ka ndodhur rasti me Britaninë e Madhe në rastin e kompansië Thomas Cook që falimentoi ditë më parë. Edhe MIT dhe AAC kanë propozuar që në ligjin për mbrojtjen e konsumatorit, i cili është në fazën e hartimit nga MTI, të krijohet një fond sigurimi nga kompanitë ajrore dhe agjentët e autorizuar, për t’i përdorur ato mjete në rast të falimentimit të kompanisë ajrore.

Dhe në fund, për tarifën e sigurisë e cila mblidhet nga AAC. Përkundër faktit se AAC ka të hyrat e saj të dedikuara nga kjo tarifë e sigursë, AAC tashmë disa vite përballet me mungesë buxheti, pasi mjetet e inkasuara nga kjo tarifë derdhen në buxhetin e shtetit dhe nuk shfrytëzohen vetëm për nevojat e AAC-së. Është i ditur fakti se AAC ka të punësuar vetëm 29 nëpunës dhe se ka pasur kërkesa të vazhdueshme për nëpunës të ri dhe për mjete të nevojshme për trajnim të personelit, por të gjitha këto janë refuzuar nga Ministria e Financave për vite me radhë. Rrjedhimisht, vetëm gjysma e këtyre mjeteve shfrytëzohen për nevoja të AAC-së, ndërsa pjesa tjetër derdhet në buxhetin e shtetit. Kështu që mund të konsiderohet se AAC me punën e saj kontribuon në buxhetin e shtetit dhe nuk përfiton nga ky buxhet.

AAC ka alarmuar institucionet vendimmarrëse se sfidë do të mbetet, inkurajimi dhe mbajtja e nëpunësve të AAC-së pas fillimit të zbatimit të ligjit për paga.

Zyra per Komunikim me Publikun

سایت شرط بندی بازی انفجار با ضرایب بالا بهترین سایت پیش بینی فوتبال آموزش شرط بندی فوتبال سایت شرط بندی حضرات ریچ بت گاد بت سایت نیلی افشار سایت هات بت دنیا جهانبخت در شهروند بت آدرس سایت لایو بت در شهروند بت آدرس سایت تاینی بت در شهروند بت آدرس سایت یلماست بت در شهروند بت سایت ای بی تی 90 در شهروند بت پابلو بت در شهروند بت سایت هیس بت مهراد جمح ولف بت میلاد حاتمی در شهروند بت بازی انفجار چیست در شهروند بت آموزش بازی انفجار آدرس سایت شرط بندی حضرات بت پویان مختاری سایت شرط بندی هات بت دنیا جهانبخت سایت بازی انفجار تاینی بت هیس بت سایت شرط بندی سایت شرط بندی یلماس بت ندا یاسی سایت شرط بندی سیب بت سایت جت بت سایت abt90 ساشا سبحانی سایت شرط بندی لایو بت آموزش بازی انفجار آموزش هک بازی انفجار الگوریتم بازی انفجار بهترین سایت بازی انفجار آنلاین دانلود اپلیکیشن بازی انفجار شرط بندی ترفندهای برد بازی انفجار روبات تشخیص ضریب بازی انفجار آموزش برنده شدن در بازی انفجار آدرس سایت بت هیس بت سایت مهراد جم جت بت سایت میلاد حاتمی آدرس سایت تاینی بت آدرس سایت لایو بت داوود هزینه آدرس سایت حضرات پویان مختاری آموزش حرفه ای بازی انفجار آموزش بازی حکم در پرشین بت آموزش پیش بینی فوتبال در پرشین بت بهترین سایت های شرط بندی ایرانی آموزش بازی انفجار تاینی هلپ آموزش بازی انفجار سایت هیوا نیوز اخبار سلبریتی ها تاینی نیوز google bahis online bahis siteleri casino FaceBook twitter آدرس جدید سایت بت فوروارد فارسی آدرس جدید سایت سیب بت بیوگرافی دنیا جهانبخت آموزش بازی انفجار آنلاین برای بردن سایت شرط بندی حضرات پویان مختاری سایت ای بی تی 90 ساشا سبحانی سایت پیش بینی فوتبال پرشین بت آموزش قوانین بازی پوکر آنلاین شرطی خیانت پویان مختاری به نیلی افشار سایت لایو بت داوود هزینه سایت پابلو بت علیشمس سایت تاک تیک بت سایت شرط بندی حضرات بت اپلیکیشن بت فوروارد دنیا جهانبخت کیست سایت شرط بندی هات بت دنیا جهانبخت سایت گاد بت نیلی افشار سایت شرط بندی فوتبال معتبر سایت شرط بندی فوتبال معتبر Pablobet