Lajme Në Prishtinë u mbajt punëtoria ndërkombëtare “Dizajnimi dhe optimizimi i hapësirës ajrore”


15/09/2016

Autoriteti i Aviacionit Civil me mbështetje të TAIEX ka organizuar një punëtori ndërkombëtare me temë “Dizajnimi dhe optimizimi i hapësirës ajrore”, i cili është mbajtur më 13-15 shtator, në Prishtinë.

Kjo punëtori është organizuar për të ofruar njohuri të avansuara mbi organizimin e hapësirës ajrore për profesionistë  nga industria dhe rregullatori në fushën e aviacionit civil. Në këtë punëtori morën pjesë Autoriteti i Aviacionit Civil, Agjencia e Shërbimeve të Navigacionit Ajror, si dhe përfaqësues nga Shqipëria, Mali i Zi, Maqedonia, Hungaria dhe Republika Çeke.

Temat nga fusha e dizajnimit të hapësirës ajrore u prezantuan nga profesorë dhe ekspertë me përvojë të gjatë nga Universiteti i Aviacionit Civil të Francës (ENAC) në Tuluz, ofruesi hungarez i shërbimeve të navigacionit ajror HungaroControl, Universiteti Teknik i Pragës në Republikën Çeke dhe ofruesi çek i shërbimeve të navigacionit ajror.

Disa nga temat që u shtjelluan në punëtori ishin: vlerësimi dhe dizajnimi i sektorëve dhe rrugëve ajrore, koncepti i rrugëve të lira krahasuar me korridoret ajrore, navigimi i bazuar në performancë dhe sistemi point merge, dizajnimi i trajektoreve dhe trajektoret i4D si dhe sistemi ACDM për aeroporte.

Në nivel global, trafiku ajror ka përjetuar rritje konsistente përgjatë viteve të fundit, dhe ky trend pritet të vazhdojë. Hapësira ajrore evropiane, në organizimin e saj të tanishëm, vështirë se ka kapacitet të pranojë fluksin e fluturimeve i cili pritet të rritet në të ardhmen. Prandaj, riorganizimit të hapësirës ajrore dhe optimizimit të saj po i kushtohet një rëndësi e veçantë nga profesionistët.

Pjesëmarrësit u ndanë të kënaqur me punëtorinë dhe cilësinë e prezantimeve dhe temave të shtjelluara. Ekspertët poashtu ishin të kënaqur me nivelin e interesimit dhe profesionalizimit të treguar nga pjesëmarrësit.

سایت شرط بندی بازی انفجار با ضرایب بالا بهترین سایت پیش بینی فوتبال آموزش شرط بندی فوتبال سایت شرط بندی حضرات ریچ بت گاد بت سایت نیلی افشار سایت هات بت دنیا جهانبخت در شهروند بت آدرس سایت لایو بت در شهروند بت آدرس سایت تاینی بت در شهروند بت آدرس سایت یلماست بت در شهروند بت سایت ای بی تی 90 در شهروند بت پابلو بت در شهروند بت سایت هیس بت مهراد جمح ولف بت میلاد حاتمی در شهروند بت بازی انفجار چیست در شهروند بت آموزش بازی انفجار آدرس سایت شرط بندی حضرات بت پویان مختاری سایت شرط بندی هات بت دنیا جهانبخت سایت بازی انفجار تاینی بت هیس بت سایت شرط بندی سایت شرط بندی یلماس بت ندا یاسی سایت شرط بندی سیب بت سایت جت بت سایت abt90 ساشا سبحانی سایت شرط بندی لایو بت آموزش بازی انفجار آموزش هک بازی انفجار الگوریتم بازی انفجار بهترین سایت بازی انفجار آنلاین دانلود اپلیکیشن بازی انفجار شرط بندی ترفندهای برد بازی انفجار روبات تشخیص ضریب بازی انفجار آموزش برنده شدن در بازی انفجار آدرس سایت بت هیس بت سایت مهراد جم جت بت سایت میلاد حاتمی آدرس سایت تاینی بت آدرس سایت لایو بت داوود هزینه آدرس سایت حضرات پویان مختاری آموزش حرفه ای بازی انفجار آموزش بازی حکم در پرشین بت آموزش پیش بینی فوتبال در پرشین بت بهترین سایت های شرط بندی ایرانی آموزش بازی انفجار تاینی هلپ آموزش بازی انفجار سایت هیوا نیوز اخبار سلبریتی ها تاینی نیوز google bahis online bahis siteleri casino FaceBook twitter آدرس جدید سایت بت فوروارد فارسی آدرس جدید سایت سیب بت بیوگرافی دنیا جهانبخت آموزش بازی انفجار آنلاین برای بردن سایت شرط بندی حضرات پویان مختاری سایت ای بی تی 90 ساشا سبحانی سایت پیش بینی فوتبال پرشین بت آموزش قوانین بازی پوکر آنلاین شرطی خیانت پویان مختاری به نیلی افشار سایت لایو بت داوود هزینه سایت پابلو بت علیشمس سایت تاک تیک بت سایت شرط بندی حضرات بت اپلیکیشن بت فوروارد دنیا جهانبخت کیست سایت شرط بندی هات بت دنیا جهانبخت سایت گاد بت نیلی افشار سایت شرط بندی فوتبال معتبر سایت شرط بندی فوتبال معتبر Pablobet