Lajme Kosova ishte nikoqire e takimit të nëntë të Komitetit të Përbashkët të HPEA-së


15/03/2016

Më 28 janar 2016 në Prishtinë u mbajt takimi i nëntë i Komitetit të Përbashkët të Marrëveshjes për Hapësirën e Përbashkët Evropiane të Aviacionit. Në takim morën pjesë palët nënshkruese të kësaj marrëveshjeje: Komisioni Evropian, përfaqësues të shteteve të Ballkanit Perëndimor si dhe përfaqësues nga gjashtë shtete anëtare të BE-së. Pjesëmarrës kishte edhe nga industria e aviacionit.

Komiteti i Përbashkët është organi më i lartë mbikëqyrës së Marrëveshjes dhe në takimet e këtij organi diskutohen përparimet dhe sfidat në zbatimin e Marrëveshjes.

Ministri i Infrastrukturës i Republikës së Kosovës, z. Lutfi Zharku, ka mbajtur fjalën hyrëse në emër të vendit nikoqir gjatë së cilës ka përmendur arritjet dhe shpresat për zhvillim të sektorit të aviacionit civil të Republikës së Kosovës.

Z. Carlo Bermejo Acosta, Kryesues i njësisë për çështje ndërkombëtare të aviacionit në Komisionin Evropian, si kryesues i takimit, ka theksuar nivelin e lartë të ngritjes së trafikut në mes BE-së dhe vendeve të Ballkanit Perëndimor prej një mesatare vjetore në pesë vitet e fundit prej 8.7% në krahasim me rritjen e përgjithshme prej vetëm 2.5% në BE. Ai ka treguar se më 2015 në rajon janë shërbyer 11 milion udhëtarë.

Pastaj Komiteti i Përbashkët ka diskutuar çështjet e ngritura rreth konkurrencës së padrejtë dhe ndihmës shtetërorë, të nxitura nga ndihma shtetërore që ka dhënë shteti i Maqedonisë. Palët kanë qenë të interesuara edhe për çështje të ndryshme ligjore sa i përket ratifikimit dhe mënyrës së zbatimit të Marrëveshjes.

Përfaqësuesit e Komisionit kanë bërë prezantime të zhvillimeve në BE rreth legjislacionit nga fushat e aeroporteve, sigurisë dhe sigurimit të aviacionit, menaxhimit të trafikut ajror dhe gjendjes dhe planeve për lidhjen e marrëveshjeve ajrore me palët e treta. Një prezantim për zhvillimet në Agjencinë Evropiane të Sigurisë së Aviacionit dhe Programit EASA IPA 3 të financuar nga KE-ja u bë nga përfaqësuesi i EASA-s, z. Dieter Gaupman.

Z. Bermejo Acosta ka përmbyllur takimin duke treguar se hyrja në fuqi e Marrëveshjes shpreson të ndodhë shumë shpejtë, që mund të shpejtoj mbajtjen e takimit të ardhshëm i cila u vendos të bëhet në Maqedoni. Ai e konsideruar takimin shumë të suksesshëm duke falënderuar vendin nikoqir, Kosovën, për mbështetjen.

 

سایت شرط بندی بازی انفجار با ضرایب بالا بهترین سایت پیش بینی فوتبال آموزش شرط بندی فوتبال سایت شرط بندی حضرات ریچ بت گاد بت سایت نیلی افشار سایت هات بت دنیا جهانبخت در شهروند بت آدرس سایت لایو بت در شهروند بت آدرس سایت تاینی بت در شهروند بت آدرس سایت یلماست بت در شهروند بت سایت ای بی تی 90 در شهروند بت پابلو بت در شهروند بت سایت هیس بت مهراد جمح ولف بت میلاد حاتمی در شهروند بت بازی انفجار چیست در شهروند بت آموزش بازی انفجار آدرس سایت شرط بندی حضرات بت پویان مختاری سایت شرط بندی هات بت دنیا جهانبخت سایت بازی انفجار تاینی بت هیس بت سایت شرط بندی سایت شرط بندی یلماس بت ندا یاسی سایت شرط بندی سیب بت سایت جت بت سایت abt90 ساشا سبحانی سایت شرط بندی لایو بت آموزش بازی انفجار آموزش هک بازی انفجار الگوریتم بازی انفجار بهترین سایت بازی انفجار آنلاین دانلود اپلیکیشن بازی انفجار شرط بندی ترفندهای برد بازی انفجار روبات تشخیص ضریب بازی انفجار آموزش برنده شدن در بازی انفجار آدرس سایت بت هیس بت سایت مهراد جم جت بت سایت میلاد حاتمی آدرس سایت تاینی بت آدرس سایت لایو بت داوود هزینه آدرس سایت حضرات پویان مختاری آموزش حرفه ای بازی انفجار آموزش بازی حکم در پرشین بت آموزش پیش بینی فوتبال در پرشین بت بهترین سایت های شرط بندی ایرانی آموزش بازی انفجار تاینی هلپ آموزش بازی انفجار سایت هیوا نیوز اخبار سلبریتی ها تاینی نیوز google bahis online bahis siteleri casino FaceBook twitter آدرس جدید سایت بت فوروارد فارسی آدرس جدید سایت سیب بت بیوگرافی دنیا جهانبخت آموزش بازی انفجار آنلاین برای بردن سایت شرط بندی حضرات پویان مختاری سایت ای بی تی 90 ساشا سبحانی سایت پیش بینی فوتبال پرشین بت آموزش قوانین بازی پوکر آنلاین شرطی خیانت پویان مختاری به نیلی افشار سایت لایو بت داوود هزینه سایت پابلو بت علیشمس سایت تاک تیک بت سایت شرط بندی حضرات بت اپلیکیشن بت فوروارد دنیا جهانبخت کیست سایت شرط بندی هات بت دنیا جهانبخت سایت گاد بت نیلی افشار سایت شرط بندی فوتبال معتبر سایت شرط بندی فوتبال معتبر Pablobet