Lajme Buletini 85 – dhjetor 2018


04/12/2018

 

 

 

 

 

 

 

Në Buletinin e dhjetorit mund të lexoni:

 • Editorial me rastin e 7 dhjetorit – Ditës Ndërkombëtare të Aviacionit Civil: Kronologjia e disa momenteve të rëndësishme të aviacionit civil të Kosovës 2000-2018
 • AAC-ja certifikon ANP “Adem Jashari” sipas standardeve të BE-së
 • Të rejat legjislative të AAC-së
 • AAC-ja do të përfitojë nga projekti IPA 4 i KE-së edhe në vitin 2019
 • Bashkëpunimi me AAC-në e Italisë lidhur me menaxhimin e fluksit të trafikut ajror
 • Rreth 30% rritje e numrit të udhëtarëve në nëntor në ANP
 • AAC-ja e Kosovës ndihmon AAC-në e Maqedonisë në auditimin e Aeroportit Ndërkombëtar të Shkupit për mallra të rrezikshme
 • Aviacioni civil i Kosovës promovohet në revistën “Airliner World”
 • Autorial nga Muhamed Luta: Krijimi i U-Hapësirës për akomodimin e operimeve për mjetet ajrore me pilot dhe pa pilot
 • Aireon dhe FlightAware fillojnë vëzhgimin e fluturimeve nga gjithësia
 • Një pyetje: Si udhëtohet me kafshë shtëpie?

Lexim të këndshëm!