Lajme Buletini 82 – shtator 2018


05/09/2018

Në Buletinin e shtatorit mund të lexoni:

 • Ministri i Infrastrukturës z. Pal Lekaj ka nënshkruar më 15 korrik 2018 në Katar Marrëveshjen për Shërbime Ajrore me këtë vend. Marrëveshja krijon bazën ligjore për fillimin e fluturimeve mes dy vendeve tona.
 • Studentët e Universitetit të Aeronautikës Embry-Riddle vizituan AAC-në
 • Hyn në fuqi Rregullorja nr. 03/2018 mbi përcaktimin e kërkesave për performancën dhe ndërveprueshmërinë e mbikëqyrjes për Qiellin e Vetëm Evropian
 • Ekspertë nga AAC-ja e Italisë mbështesin Kosovën në hartimin e strategjisë së aviacionit civil
 • Realizohet auditim i sigurisë në ASHNA
 • Rritje e numrit të udhëtarëve prej 9 dhe 13% respektivisht në muajt korrik dhe gusht në ANP “Adem Jashari”
 • Zyrtarë nga Kosova ndoqën punëtori për ndihmën shtetërore në aviacion
 • EASA publikon raportin vjetor të sigurisë së aviacionit në botë për 2017
 • Autorial nga Leonora Ibraj: Sistemet e Mjeteve Ajrore pa Pilot (SAP)
 • Intervistë me Dinor Kadrijajn: Në një nga studiot e famshme ligjore të aviacionit në Gjermani, gjetëm edhe një kosovar
 • Shpallen kompanitë ajrore më të mira të vitit 2018 sipas hulumtimit të Skytrax
 • Një pyetje: Pse pilotët e përdorin shprehjen “Roger” gjatë komunikimit?

Lexim të këndshëm!