Lajme AAC-në e ka vizituar Komisioni Parlamentar për ZHEITI


26/10/2016

Pamje nga takimi
                                                                Pamje nga takimi

Më 25 tetor 2016, Komisioni Parlamentar për Zhvillim Ekonomik, Infrastrukturë, Tregti dhe Industri vizitoi Autoritetin e Aviacionit Civil, në kuadër të aktiviteteve të veta të mbikëqyrjes së agjencive të pavarura që i raportojnë Kuvendit.

Komisioni u prit në takim nga Bordi Mbikëqyrës i AAC-së, i kryesuar nga z. Samet Dalipi, dhe menaxhmenti i AAC-së, i kryesuar nga Drejtori i përgjithshëm z. Dritan Gjonbalaj.

Kryesuesi i Bordit Mbikëqyrës dhe Drejtori i Përgjithshëm i AAC-së e informuan Komisionin për aktivitetet e AAC-së gjatë këtij viti, të arriturat në aspektin e zbatimit të legjislacionit të BE-së, por edhe për sfidat me të cilat ballafaqohet AAC-ja. Gjithashtu, AAC-ja i ofroi Komisionit një pasqyrë të hollësishme të veprimeve të ndërmarra me qëllim të zbatimit të rekomandimeve të Komisionit për Raportin vjetor të AAC-së për vitin 2015.

Kryetari i Komisionit, z. Muhamet Mustafa, përgëzoi AAC-në për punën e deritanishme dhe konfirmoi zotimin e Komisionit për të ofruar përkrahje edhe në realizimin e disa prej synimeve strategjike, siç është anëtarësimi në Organizatën Ndërkombëtare të Aviacionit Civil dhe përafrimi i ligjeve përkatëse me kuadrin ligjor të BE-së.

Deputetja Sala Berisha-Shala përgëzoi AAC-në për punën e mirë dhe rikonfirmoi gatishmërinë e Komisionit për mbështetje të vazhdueshme, përderisa AAC-ja vazhdon të punojë në përputhje me ligjet në fuqi. Ajo shtoi se e çmon qasjen e AAC-së për t’i plotësuar të gjitha kriteret teknike me qëllim të lehtësimit të rrugës së vendit tonë për anëtarësim në organizatat ndërkombëtare dhe evropiane të aviacionit civil.

Deputeti Rrustem Berisha u interesua rreth përgatitjeve që po bëhen nga autoritetet shtetërore për ngritjen e plotë të kapaciteteve në mënyrë që në vitin 2019 të merret përgjegjësia e plotë për ofrimin e shërbimeve të navigacionit ajror edhe në hapësirën e lartë ajrore për mbikalime. Ky shërbim, deri në vitin 2019, do të ofrohet nga HungaroControl, në përputhje me vendimin e Këshillit të NATO-s. AAC-ja e informoi Komisionin se Qeveria, ASHNA dhe AAC-ja janë duke i bërë të gjitha përgatitjet e duhura që në aspektin teknik të jemi të gatshëm për marrjen e plotë të kësaj përgjegjësie. Gjithashtu, u dha një raport i shkurtër rreth procesit për normalizimin e plotë të hapësirës së ulët ajrore të Kosovës, që do t’i shkurtojë fluturimet në Prishtinë për rreth 20 minuta.

Bordi dhe menaxhmeti i AAC-së bashkëbiseduan me Komisionin edhe për çështje tjera me rëndësi në fushëveprimin e AAC-së.

سایت شرط بندی بازی انفجار با ضرایب بالا بهترین سایت پیش بینی فوتبال آموزش شرط بندی فوتبال سایت شرط بندی حضرات ریچ بت گاد بت سایت نیلی افشار سایت هات بت دنیا جهانبخت در شهروند بت آدرس سایت لایو بت در شهروند بت آدرس سایت تاینی بت در شهروند بت آدرس سایت یلماست بت در شهروند بت سایت ای بی تی 90 در شهروند بت پابلو بت در شهروند بت سایت هیس بت مهراد جمح ولف بت میلاد حاتمی در شهروند بت بازی انفجار چیست در شهروند بت آموزش بازی انفجار آدرس سایت شرط بندی حضرات بت پویان مختاری سایت شرط بندی هات بت دنیا جهانبخت سایت بازی انفجار تاینی بت هیس بت سایت شرط بندی سایت شرط بندی یلماس بت ندا یاسی سایت شرط بندی سیب بت سایت جت بت سایت abt90 ساشا سبحانی سایت شرط بندی لایو بت آموزش بازی انفجار آموزش هک بازی انفجار الگوریتم بازی انفجار بهترین سایت بازی انفجار آنلاین دانلود اپلیکیشن بازی انفجار شرط بندی ترفندهای برد بازی انفجار روبات تشخیص ضریب بازی انفجار آموزش برنده شدن در بازی انفجار آدرس سایت بت هیس بت سایت مهراد جم جت بت سایت میلاد حاتمی آدرس سایت تاینی بت آدرس سایت لایو بت داوود هزینه آدرس سایت حضرات پویان مختاری آموزش حرفه ای بازی انفجار آموزش بازی حکم در پرشین بت آموزش پیش بینی فوتبال در پرشین بت بهترین سایت های شرط بندی ایرانی آموزش بازی انفجار تاینی هلپ آموزش بازی انفجار سایت هیوا نیوز اخبار سلبریتی ها تاینی نیوز google bahis online bahis siteleri casino FaceBook twitter آدرس جدید سایت بت فوروارد فارسی آدرس جدید سایت سیب بت بیوگرافی دنیا جهانبخت آموزش بازی انفجار آنلاین برای بردن سایت شرط بندی حضرات پویان مختاری سایت ای بی تی 90 ساشا سبحانی سایت پیش بینی فوتبال پرشین بت آموزش قوانین بازی پوکر آنلاین شرطی خیانت پویان مختاری به نیلی افشار سایت لایو بت داوود هزینه سایت پابلو بت علیشمس سایت تاک تیک بت سایت شرط بندی حضرات بت اپلیکیشن بت فوروارد دنیا جهانبخت کیست سایت شرط بندی هات بت دنیا جهانبخت سایت گاد بت نیلی افشار سایت شرط بندی فوتبال معتبر سایت شرط بندی فوتبال معتبر Pablobet