Lajme 7 Dhjetori – Dita Ndërkombëtare e Aviacionit Civil


07/12/2020

Dita Ndërkombëtare e Aviacionit Civil është krijuar më 1994 si pjesë e aktiviteteve të 50 vjetorit të ICAO-s. Në vitin 1996, në përputhje me një iniciativë të ICAO-s dhe me ndihmën e Qeverisë Kanadeze, Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara njohu zyrtarisht 7 Dhjetorin si Ditën Ndërkombëtare të Aviacionit Civil në sistemin e Kombeve të Bashkuara.

Qëllimi i Ditës Ndërkombëtare të Aviacionit Civil është të ndihmojë në gjenerimin dhe përforcimin e ndërgjegjësimit mbarëbotëror për rëndësinë e aviacionit civil ndërkombëtar për zhvillimin shoqëror dhe ekonomik të Shteteve dhe për rolin unik të ICAO-s në ndihmë Shteteve për të bashkëpunuar dhe realizuar një kalim vërtet global në një rrjet tranzit të shpejtë në shërbim të mbarë njerëzimit.

Më 13 mars 2008, Kuvendi i Republikës së Kosovës ka miratuar Ligjin nr. 03/L-051 për Aviacionin Civil. Ligji ka hyrë në fuqi më 15 qershor 2008. Autoriteti i Aviacionit Civil (AAC) i Republikës së Kosovës është themeluar si agjenci e pavarur rregullatore në bazë të nenit 14 të Ligjit nr. 03/L-051 për Aviacionin Civil. Nga 1 janari 2009, AAC-ja ka marrë kompetencat e plota në përputhje me këtë ligj. AAC është njëra nga autoritetet publike me përgjegjësi dhe funksione në fushën e aviacionit civil në vendin tonë. Ligji përcakton që Ministria e Infrastrukturës (MI) është përgjegjëse për rregullimin ekonomik të transportit ajror, ndërsa Ministria e Punëve të Brendshme (MPB) është përgjegjëse për rregullimin e aspekteve të sigurimit të aviacionit. Ligji gjithashtu themelon Komisionin për Hetimin e Aksidenteve dhe Incidenteve Aeronautike (KHAIA), si institucion që funksionon në kuadër të Zyrës së Kryeministrit të Republikës së Kosovës. Ndërsa Ligji Nr. 04/L-250 për Agjencinë e Shërbimet e Navigacionit Ajror ka themeluar këtë agjenci më 2014.

AAC-ja është e ngarkuar me rregullimin e aspekteve të sigurisë së aviacionit civil dhe rregullimin ekonomik të aeroporteve dhe ofruesve të shërbimeve të navigacionit ajror. Rregullimi ekonomik i aeroporteve dhe ofruesve të shërbimeve të navigacionit ajror nënkupton miratimin e tarifave për shfrytëzimin e shërbimeve që ofrojnë këta operatorë.

Përkundër ngritjes së vazhdueshme ndër vite, viti 2020 ka qenë një vit i vështirë për sektorin e aviacioni i cili është ndikuar shumë globalisht por edhe në Kosovë nga pandemia COVID-19.

AAC-ja e Kosovës ua uron Ditën Ndërkombëtare të Aviacionit Civil të gjithë profesionistëve të aviacionit në Kosovë duke i përgëzuar për përpjekjet e përditshme që të kemi një sistem të sigurt dhe efikas të aviacionit civil në Kosovë. Shumë suksese në punë!

سایت شرط بندی بازی انفجار با ضرایب بالا بهترین سایت پیش بینی فوتبال آموزش شرط بندی فوتبال سایت شرط بندی حضرات ریچ بت گاد بت سایت نیلی افشار سایت هات بت دنیا جهانبخت در شهروند بت آدرس سایت لایو بت در شهروند بت آدرس سایت تاینی بت در شهروند بت آدرس سایت یلماست بت در شهروند بت سایت ای بی تی 90 در شهروند بت پابلو بت در شهروند بت سایت هیس بت مهراد جمح ولف بت میلاد حاتمی در شهروند بت بازی انفجار چیست در شهروند بت آموزش بازی انفجار آدرس سایت شرط بندی حضرات بت پویان مختاری سایت شرط بندی هات بت دنیا جهانبخت سایت بازی انفجار تاینی بت هیس بت سایت شرط بندی سایت شرط بندی یلماس بت ندا یاسی سایت شرط بندی سیب بت سایت جت بت سایت abt90 ساشا سبحانی سایت شرط بندی لایو بت آموزش بازی انفجار آموزش هک بازی انفجار الگوریتم بازی انفجار بهترین سایت بازی انفجار آنلاین دانلود اپلیکیشن بازی انفجار شرط بندی ترفندهای برد بازی انفجار روبات تشخیص ضریب بازی انفجار آموزش برنده شدن در بازی انفجار آدرس سایت بت هیس بت سایت مهراد جم جت بت سایت میلاد حاتمی آدرس سایت تاینی بت آدرس سایت لایو بت داوود هزینه آدرس سایت حضرات پویان مختاری آموزش حرفه ای بازی انفجار آموزش بازی حکم در پرشین بت آموزش پیش بینی فوتبال در پرشین بت بهترین سایت های شرط بندی ایرانی آموزش بازی انفجار تاینی هلپ آموزش بازی انفجار سایت هیوا نیوز اخبار سلبریتی ها تاینی نیوز google bahis online bahis siteleri casino FaceBook twitter آدرس جدید سایت بت فوروارد فارسی آدرس جدید سایت سیب بت بیوگرافی دنیا جهانبخت آموزش بازی انفجار آنلاین برای بردن سایت شرط بندی حضرات پویان مختاری سایت ای بی تی 90 ساشا سبحانی سایت پیش بینی فوتبال پرشین بت آموزش قوانین بازی پوکر آنلاین شرطی خیانت پویان مختاری به نیلی افشار سایت لایو بت داوود هزینه سایت پابلو بت علیشمس سایت تاک تیک بت سایت شرط بندی حضرات بت اپلیکیشن بت فوروارد دنیا جهانبخت کیست سایت شرط بندی هات بت دنیا جهانبخت سایت گاد بت نیلی افشار سایت شرط بندی فوتبال معتبر سایت شرط بندی فوتبال معتبر Pablobet